Uitslag Speedo 21 maart in Veldhoven

Zondag 21 maart werd alweer de vierde Speedo-wedstrijd van het seizoen gezwommen. Een week na de zeer succesvolle competitiewedstrijd stonden de nog jonge zwemmers vroeg naast hun bed voor een pittige Speedo-wedstrijd. De wedstrijd werd namelijk in Veldhoven gehouden, en dat betekent om 09.30 uur al inzwemmen. Voordeel is wel dat je de hele middag nog vrij hebt! Bij de minioren 2-3 zwom Indy Jongman de 100 vrij en 100 rug. Op beide afstanden veroverde ze een gouden medaille. Dit was beide keren vooral te danken aan een erg sterke laatste baan. Op de vrije slag

verbeterde ze haar persoonlijke record met bijna twee seconden en op de rugslag was ze ruim vier seconden sneller.

Bij de meisjes minioren 5 twee deelneemsters: Kyra Jongman en Anouk van Os. Zij hadden een zwaar programma, met allereerst de 200 wissel, die beiden voor het eerst zwommen, en later ook nog de 100 vlinder. De 100 vlinder zwommen ze in december al eens. Op de 200 meter wisselslag debuteerde Anouk met de negende plaats. Vooral haar schoolslag was erg sterk! Kyra behaalde verrassend de zilveren medaille. Ondanks het feit dat de keerpunten wat minder gingen (maar dit leidde gelukkig niet tot diskwalificatie) kwam ze tot een erg sterke eindtijd. De tijd was namelijk slechts acht seconden boven de Brabantse limiet. Op de 100 vlinder was er goud voor Kyra. Nadat ze onderweg haar beste tijd op de 50 meter al met negen (!!!) seconden had scherper gesteld, was ze bij de finish ruim vijftien seconden sneller dan ooit. De eindtijd op de 100 vlinder was ruim vier seconden boven de Brabantse limiet. Ook Anouk deed het uitstekend. Waar ze bij haar eerste keer op deze afstand nog gediskwalificeerd werd omdat de armen niet goed meer over het water gingen, ging nu alles uitstekend. Ook Anouk zwom twee pr's in één race. Na 50 meter was ze twee seconden sneller dan ooit, en na 100 meter maar liefst 11! Ze eindigde als zevende.

Bij de jongens minioren 6 twee zwemmers: Noud van Boven en Gijs Deelen. Gijs begon met de 100 vlinder, en Noud sloot zich op de 200 wissel aan bij hem. Gijs zwom in december de 100 vlinder voor het eerst, terwijl beiden nog nooit de 200 wissel hebben gezwommen. Gijs zwom een erg sterke 100 vlinder, en net als Anouk en Kyra 'opende' ook hij met een pr na 50 meter. Een verbetering van negen seconden! Na 100 meter was hij tien seconden sneller dan ooit en eindigde hij als vijfde. Op de wisselslag tikte hij als zesde aan. Hij opende onder zijn beste tijd op de 50 vlinder van vóór deze wedstrijd en ging daarna goed door. Noud had helaas moeite om tijdens de vlinderslag zijn armen goed over het water de laten gaan en werd gediskwalificeerd. Wel voor beide jongens een pr bij hun debuut.

De junioren zwommen de 200 rug en 200 vlinder. Namens Neptunus '58 zijn de bikkels: Rachel Brunnen, Amy Heeren, Delane Lathouwers en Bo Sluijpers. Bo en Amy hadden al een tijd staan op de rugslag, terwijl Delane nog niet eens een tijd op de 100 rug heeft staan. Bo eindigde met een pr van bijna twee seconden als zevende. Amy werd veertiende met een pr van 6,5 seconde. Haar pr op de 50 rug werd ook scherper gesteld. Rachel eindigde op plaats vijftien, en liet behalve een pr op de 200 meter ook een pr op de 100 meter noteren. ze verbeterde zich met een kwart tel. Delane zwom pr's op de 100 en 200 meter en eindigde als twaalfde. Op de 200 vlinder was Amy nog nooit verder gekomen dan 25 meter in een wedstrijd, dus de acht banen werden een echte uitdaging voor haar. Rachel zwom wel al ooit de 100 vlinder, maar mocht zich nu opmaken voor de dubbele afstand. Bo en Delane hadden wel al ervaring op deze afstand. De bikkels hielden de acht banen allemaal knap vol. Op de vlinderslag waren er voor Amy 3 pr's (50-100-200), voor Rachel twee (100 en 200, met een pr van zes seconden op de 100 meter) en voor Delane een (een pr van negen seconden na 200 meter).

Uitslag

Foto's

Tijden Neptunus '58

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'